Zoete aardappelstamppot met bleekselderij

Bij deze zoete aardappelstamppot serveren we eens niet traditioneel een rookworst maar lekkere knapperig gebakken blokjes Smac. Een smakelijke stamppot die zowel in de winter als in de zomer lekker smaakt!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 750 g zoete aardappelen
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 1.5 struik bleekselderij
  • 1.5 el olijfolie
  • 1 blik Unox Smac
  • 2.5 el grof gesneden selderij *

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne boogjes. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar.

  2. Verhit gelijktijdig de olijfolie en bak de bleekselderij al omscheppend lichtbruin. Voeg 150 ml heet water en zout naar smaak toe en stoof de bleekselderij in 7 min. beetgaar.

  3. Snijd de Unox Smac in plakken van 1 cm dik en snijd de plakken in dobbelsteentjes. Bak de Smac in een hete koekenpan zonder bakvet al omscheppend knapperig uit.

  4. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en schep de bleekselderij erdoor. Is de stamppot te droog voeg dan nog wat opgevangen kookwater toe.

  5. Verdeel de uitgebakken Smac en de selderijblaadjes over de zoete aardappelstamppot met bleekselderij.