Zomerstamppot met tuinerwtjes en maïs

Ook in de zomer smaakt een stamppot prima. Kies voor zomerse groenten en serveer de stamppot met knakworstjes in plaats van rookworst. Deze zomerstamppot met tuinerwtjes en maïs staat in 25 minuten op tafel en met de Unox kip party knaks valt deze lichte stamppot vast ook bij de kinderen in de smaak.

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 blik Unox Kip Party Knaks à 400 g
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2½ el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat de blokjes net onder staan en zout naar smaak in ± 15 min. gaar.

  3. Verwarm intussen de Unox Kip Party Knaks volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de tuinerwten 5 min., giet ze af en spoel ze koud.

  4. Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen fijn. Schep de tuinerwten, de maïs, de cherrytomaatjes en 2 el van het bieslook erdoor. Voeg eventueel wat van het kookwater toe om de stamppot lekker smeuïg te maken.

  5. Serveer de zomerstamppot met tuinerwtjes en maïs met de Kip Party Knaks. Bestrooi met de rest van de het bieslook.