Zuurkool ovenschotel met paprika

Deze zuurkool ovenschotel is een lekkere variatie op de traditionele zuurkoolstamppot. Laagjes stamppot worden afgewisseld met paprika en Unox rookworst en vervolgens krijgt de ovenschotel een laagje van broodkruim, peterselie en kaas en wordt het ovengerecht in de oven gegratineerd. Dat wordt smullen voor iedereen!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1½ el olijfolie
  • 2 rode paprika's, in dunne ringen
  • 500 g zuurkool
  • 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g of Unox Boerenscharrel Rookworst Gelders
  • 200 ml warme halfvolle melk
  • 3 sneetjes verkruimeld oud witbrood zonder korst
  • 3 el fijngesneden verse platte peterselie
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Extra nodig: ingevette ovenschaal, aardappelstamper of eventueel pureeknijper

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan en zout naar smaak in ± 20 min. gaar.

  3. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de paprikaringen in ± 5 min. op een hoog vuur, aan beide kanten bruin.

  4. Verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de paprikaringen en de helft van de rookworst erop. Herhaal deze lagen nogmaals.

  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of knijp ze door een pureeknijper. Doe het aardappelkruim terug in de pan en voeg de melk toe. Verwarm alles al roerende tot een mooie luchtige aardappelpuree ontstaat.

  6. Verdeel de aardappelpuree over de worst. Roer het broodkruim, de peterselie en de kaas door elkaar en verdeel het over de puree.

  7. Laat de zuurkool ovenschotel in ± 20 min. in de voorverwarmde oven gratineren. Eet smakelijk!