
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1½ el olijfolie
- 2 rode paprika's, in dunne ringen
- 500 g zuurkool
- 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g of Unox Boerenscharrel Rookworst Gelders
- 200 ml warme halfvolle melk
- 3 sneetjes verkruimeld oud witbrood zonder korst
- 3 el fijngesneden verse platte peterselie
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- Extra nodig: ingevette ovenschaal, aardappelstamper of eventueel pureeknijper
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan en zout naar smaak in ± 20 min. gaar.
-
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de paprikaringen in ± 5 min. op een hoog vuur, aan beide kanten bruin.
-
Verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de paprikaringen en de helft van de rookworst erop. Herhaal deze lagen nogmaals.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of knijp ze door een pureeknijper. Doe het aardappelkruim terug in de pan en voeg de melk toe. Verwarm alles al roerende tot een mooie luchtige aardappelpuree ontstaat.
-
Verdeel de aardappelpuree over de worst. Roer het ;broodkruim;, de peterselie en de kaas door elkaar en verdeel het over de puree.
-
Laat de zuurkool ovenschotel in ± 20 min. in de voorverwarmde oven gratineren. Eet smakelijk!
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst