
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 3 el vloeibare margarine
- 1 ui, gesnipperd
- 750 g zuurkool
- 1 el paprikapoeder
- 3 stevige bananen, in schuine plakken
- 1 blik Unox Kip Knaks à 400 g, in schuine stukjes van ± 2 cm
- 200 ml melk
- 3 el paneermeel
- extra nodig: aardappelstamper of pureeknijper, ingevette ovenschaal
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan en zout naar smaak in ± 20 min. gaar.
-
Verhit 1½ el van de margarine en fruit de ui 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de zuurkool, het paprikapoeder en 200 ml heet water toe. Stoof de zuurkool 10 min. op een laag vuur.
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe de zuurkool over in de ovenschaal en verdeel de banaan en de helft van de stukjes Kip Knaks erover.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of knijp ze door een pureeknijper. Doe het kruim terug in de pan en roer er de warme melk en versgemalen peper door.
-
Verdeel de puree over de Kip Knaks, bestrooi met het paneermeel en druppel er 2 el margarine over. Steek de rest van de Kip Knaks in de puree.
-
Laat de zuurkoolschotel met banaan in ± 20 min. de voorverwarmde oven gratineren.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst