Zuurkoolschotel met banaan

Deze zuurkoolschotel met banaan en Unox Kip Knaks kun je goed van tevoren voorbereiden. Maak hem 's morgens, zet de schotel tot gebruik in de koelkast en een half uurtje voordat je aan tafel gaat schuif je ze schaal in de oven. Een makkelijk zuurkool recept voor een doordeweekse dag en van deze zuurkool ovenschotel met banaan zullen ook de kinderen smullen.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 3 el vloeibare margarine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 750 g zuurkool
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 stevige bananen, in schuine plakken
  • 1 blik Unox Kip Knaks à 400 g, in schuine stukjes van ± 2 cm
  • 200 ml melk
  • 3 el paneermeel
  • extra nodig: aardappelstamper of pureeknijper, ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan en zout naar smaak in ± 20 min. gaar.

  3. Verhit 1½ el van de margarine en fruit de ui 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de zuurkool, het paprikapoeder en 200 ml heet water toe. Stoof de zuurkool 10 min. op een laag vuur.

  4. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe de zuurkool over in de ovenschaal en verdeel de banaan en de helft van de stukjes Kip Knaks erover.

  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of knijp ze door een pureeknijper. Doe het kruim terug in de pan en roer er de warme melk en versgemalen peper door.

  6. Verdeel de puree over de Kip Knaks, bestrooi met het paneermeel en druppel er 2 el margarine over. Steek de rest van de Kip Knaks in de puree.

  7. Laat de zuurkoolschotel met banaan in ± 20 min. de voorverwarmde oven gratineren.