
Ingrediënten
- 750 g zoete aardappelen
- 750 g kruimige aardappelen
- 40 g vloeibare margarine
- 1 ui, in ringen
- 800 g zuurkool
- 1 Unox Boerenscharrel Rookworst Gelders
- Extra nodig: aardappelstamper
Bereidingswijze
-
Schil de gewone en zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
-
Verhit de margarine in een pan en fruit de ui al omscheppend 3 min.
-
Voeg de zuurkool toe en bak 5 minuten mee. Voeg 250 ml heet water toe en stoof de zuurkool in 20 min. op een laag vuur gaar.
-
Doe de aardappelen met zoveel water dat ze net onder staan in de pan en voeg zout naar smaak toe. Kook ze in ± 20 min. gaar.
-
Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op.
-
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn en stamp de zuurkool met het stoofvocht erdoor.
-
Voeg zo nodig nog wat van het opgevangen kookwater van de aardappelen aan de stamppot toe zodat je een lekkere smeuïge >zuurkoolstamppot> krijgt.
-
Snijd de Unox Boerenscharrel Rookworst in plakjes en leg ze op de zuurkoolstamppot.

Upload jouw kassabon en maak kans op 2 kaarten voor een schaatsclinic met Team Jumbo Visma.
SPEEL NU
RECEPTEN
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes