Ijsmeesters

Krijg je kippenvel als het gaat vriezen? Hoop jij ook zo dat je weer lekker kunt schaatsen op natuurijs deze winter? En wil je helpen om dat mogelijk te maken?

Unieke kans! KNSB zoekt nieuwe natuurijsmeesters

Als Natuurijsmeester doe je belangrijk werk. Je zorgt voor een veilige ijsbaan, zodat schaatsliefhebbers volop plezier kunnen hebben. Want niets is zo verbroederend als met elkaar het ijs op gaan.

Wat doet een Natuurijsmeester?

Een Natuurijsmeester doet veel meer dan gaatjes boren om te kijken hoe dik het ijs is. Als ijsmeester zorg je voor het keuren en klaarmaken van de ijsbaan bij één van de 450 natuurijsclubs die aangesloten zijn bij de KNSB. Als ijsmeester ben je onderdeel van de natuurijsclub bij jou in de buurt. Je zet het sein op groen als het ijs veilig genoeg is om op te schaatsen. Ook het bepalen van routes van toertochten op natuurijs, het afzetten van wakken en aanbrengen van bewegwijzering zijn taken van de ijsmeester. Er zijn maar liefst tweeduizend ijsmeesters in heel Nederland.

Als Natuurijsmeester..… (m/v, minimumleeftijd 18 jaar)

  • ben je niet bang voor de kou (sterker nog: je houdt ervan!), zie je niet op tegen krakend ijs en werk je soms een nachtje door om de ijsbaan schaatsklaar te maken
  • heb je verantwoordelijkheidsgevoel, kun je samenwerken en steek je graag de handen uit de mouwen
  • wil je wat doen voor de gemeenschap en draag je bij aan het instandhouden van de Nederlandse schaatscultuur (schaatsen op natuurijs is immaterieel UNESCO erfgoed

Wat kost het?

  • een avond van je tijd voor het volgen van de cursus (in december en bij jou in de buurt)
  • alertheid en volharding gedurende de winter
  • 27 euro voor een geheel verzorgde avond 

Wat krijg je?

  • ijskennis, -pret en blije schaatsers op jouw ijsbaan
  • grote waardering van de schaatsliefhebbers in je omgeving
  • toetreding tot het Gilde van Nederlandse Natuurijsmeester

Wat denk je?

Heb jij het in je? Schrijf je dan in voor de cursus bij jou in de buurt op knsb.nl/ijsmeester

* m/v, minimumleeftijd 18 jaar

** KNSB-partner Unox wil graag een bijdrage leveren aan het vinden van klein geluk in het alledaagse. Indien je als natuurijsclub je huidige ijsmeesters registreert in MijnKNSB, dan mag je één nieuwe kandidaat kosteloos aanmelden voor de natuurijsmeestercursus. Dit geldt voor de eerste 100 kandidaten.

 

Mississippidreef 153

3565 CE Utrecht

Postbus 11084 3505 BB Utrecht

t 088-4892000

m info@knsb.nl

w KNSB.nl