stamppot-invriezen

Unox stamppot invriezen.tiff

Na een dag in de koude buitenlucht is niets lekkerder dan een flinke pan stamppot. Soms gaat je pan niet meteen leeg, maar dat is geen probleem. Met deze tips bewaar je kliekjes stamppot gemakkelijk in de vriezer.

Hoe bewaar je kliekjes stamppot?

Herkenbaar: de laatste portie stamppot blijft in de pan liggen. Gelukkig is iedere stamppot prima te bewaren. Het is belangrijk dat de stamppot eerst goed afkoelt. Verdeel de kliekjes daarna over luchtdichte bakjes. Eenpersoonsporties zijn op een later moment prettiger voor het opwarmen.

Hoe zorg je ervoor dat stamppot goed blijft?

Verdeel de stamppot over de bakjes. Druk op de deksel om lucht te laten ontsnappen. Krijg je een bakje niet tot de rand vol? Leg dan huishoudfolie over de stamppot heen. Wist je dat stamppot in de vriezer kan uitdrogen als die in contact komt met lucht? Deze zogenaamde vriesbrand is zonde, dus sluit je bakje goed af.

Waar bewaar je stamppot?

In de koelkast kun je de kliekjes tot drie dagen bewaren. De beste plek is achter in de koelkast of in de nulgradenlade. Wil je de maaltijd liever langer bewaren? In de vriezer blijft stamppot tot twee maanden goed. Een handige tip: schrijf op een etiket wanneer je de stamppot hebt ingevroren.

Hoe verwarm je stamppot?

Heb je trek in je kliekje stamppot? Kijk dan eerst of het er nog goed uitziet. Stamppot rauwe andijvie of spinazie wordt snel waterig bij het bewaren. Schrik dus niet als je stamppot er anders uitziet. Bak de stamppot op in een koekenpan, verwarm het in de magnetron of maak er een ovenschotel van. Op de pagina ‘Hoe bewaar ik kliekjes’ vind je meer bewaartips voor stamppotten, soepen en pasta’s.

UNOX & DUURZAAMHEID

Bij Unox gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam geteelde groenten voor een overheerlijke smaak!

MEER OVER DUURZAAMHEID