hoe-lang-soep-bewaren

Unox Soep bewaren.tiff

Met een kom dampende soep sla je niet snel de plank mis. Houd je toch een kommetje over? Bewaar je soep gemakkelijk met deze tips.

Soep afkoelen en inpakken

Of je soep nu liever invriest of in de koelkast bewaart, stap 1 is precies hetzelfde. Plaats de pan in een bak koud water en laat deze snel afkoelen. Laat restjes soep niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Verdeel de soep in eenpersoonsporties over afsluitbare vershoudbakjes. Dat is makkelijk stapelen en ontdooien. Schep een bakje niet te vol: vloeistof zet nog uit in de vriezer.

Hoelang kun je soep in de koelkast bewaren?

Check de temperatuur van je koelkast. Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C. Voor kant-en-klare soep uit zak of blik geldt hetzelfde. Blik kan door aanraking met zuurstof de smaak van soep wel wat doen veranderen. Giet soep uit blik daarom liever over in een plastic bakje. Beoordeel je soep altijd even voordat je deze gaat eten. Ruikt de soep zuur? Ziet het er onaantrekkelijk uit? Dan is het waarschijnlijk niet meer goed.

Hoelang blijft soep goed in de vriezer?

Is de soep na 2 dagen koelkast nog niet op? Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C. Houd voor kant-en-klare soep 8 weken aan.

Hoe weet je of soep nog te eten is?

Slaat twijfel toe tijdens het ontdooien? In 2 gevallen hoef je je geen zorgen te maken. Soep met melk, room of crème kan schiften. Verwarm de soep al roerend en de witte vlokken zullen verdwijnen. Pasta, rijst en vermicelli zwellen op in water. Voorkom dit door de soep voor het invriezen te zeven. Voeg vermicelli toe tijdens het opwarmen en speel creatief met ingrediënten. Soepballetjes, zelfgemaakte croutons en … je soep 2.0 is klaar.  

UNOX & DUURZAAMHEID

Bij Unox gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam geteelde groenten voor een overheerlijke smaak!

MEER OVER DUURZAAMHEID