5-leuke-traktaties-voor-op-school-of-bij-een-kinderfeestje

JPEG - Recipes Unox

De verjaardag van je kind is elk jaar natuurlijk weer een groot feest. Slingers worden opgehangen, de mooiste kleren worden klaargelegd en er moet uitgedeeld worden op school. En hoe leuk is het dan om er wat unieks van te maken waar iedereen van geniet en een glimlach tevoorschijn tovert? Daarom hebben wij 5 leuke recepten ontwikkeld voor snacks en traktaties om uit te delen op school of voor het kinderpartijtje thuis.

Knakworst als kindertraktatie

Kinderen vinden een knakworstje altijd erg lekker. En met zo’n knakworst kun je hele leuke traktaties maken. Er zijn knakworstjes van verschillende soorten vlees. Je kunt kiezen uit varkensvlees, rundvlees of kip. Of maak een traktatie met Unox Party Knaks: met deze kleine knakworstjes kun je ook een leuk en lekker feestelijke traktatie maken!

Knakworstgirafjes

Met een beetje knutselwerk kan je van een blikje Unox kip Knaks en ananasstukjes leuke girafjes maken. Ze zien er leuk uit, smaken lekker fris en zorgen voor een lach op ieders gezicht! Volg het recept om deze perfecte traktatie te maken!

Slakken worstenbroodje

Dit heerlijke worstenbroodje met Unox Magere Knaks geeft een heel leuk effect. Door gebruik te maken van echte slakkenhuisjes, en met een beetje kinderlijke fantasie, lijkt je slak tot leven te komen. Vergeet niet erbij te vermelden dat het slakkenhuis zelf niet eetbaar is…

En vraag je je af waar je van die grote slakkenhuizen kunt kopen? Kijk rond de feestdagen bij de escargots in de supermarkt. Of loop tijdens je vakantie in Zuid-Europa een supermarkt in: daar liggen deze escargotschelpen vaak gewoon in het schap! Natuurlijk kun je ook slakkenhuizen van brooddeeg maken. Het recept vind je op de receptenpagina.

Worstenpiraatjes

Een stoere traktatie voor je stoere ventje of meid! En het leukste is dat ze zelf ook mee kunnen helpen. Laat ze de papieren cirkels voor de gezichtjes tekenen en uitknippen, dan kan jij de rest van de piratenoutfit klaarmaken. Iedereen zal smullen van deze unieke traktatie! Volg het recept om deze leuke piraatjes te kunnen maken.

Knakworst raketjes

Knakworst raketjesDeze traktatie lijkt wel op vuurwerk! Met kaas, Unox Magere Knaks, zoetzure augurkjes en wat satéprikkers maak je een spectaculaire traktatie waar de kinderen hun vingers bij aflikken! Kijk hier voor het gemakkelijke recept.

Wortelfriet met knakworst

De tijden dat traktaties alleen maar bestaan uit suiker en vettigheid, zijn voorbij. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ze minder lekker zijn! Sterker nog, met deze heerlijke gezonde wortelfriet loopt elk kind vrolijk weg. Zeker door de presentatie in het frietzakje voelt het toch nog een beetje ‘stout’. Bekijk het recept en laat je kind de show stelen.

Gezonde traktaties

Op veel basisscholen is het verplicht geworden om gezonde traktaties uit te delen wanneer een kind jarig is (geweest). Daarom hebben wij ons best gedaan om deze traktaties samen te stellen met magere (kip) Knaks en een stukje groente of fruit erbij. Door de presentatie en heerlijke smaken zullen de kinderen de suikers helemaal niet missen!

UNOX & DUURZAAMHEID

Bij Unox gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam geteelde groenten voor een overheerlijke smaak!

MEER OVER DUURZAAMHEID