Groente inspiratie voor jouw avondeten

groente-inspiratie-voor-jouw-avondeten

JPEG - NWZV

Vaker vegetarisch avondeten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de kleinste stappen heb je al snel meer groente op je bord. Maak ’t gezond én lekker met deze gemakkelijke tips. 

Meer groentegerechten in je weekmenu

Oké, we snappen dat niet iedereen een volledig weekmenu voorbereidt, maar handig is het wel. Zet een eerste stap en plan een aantal keer per week een vegetarische maaltijd. Kies gerechten die je lekker vindt én die goed scoren op jullie eettafel. Of laat je inspireren door onze vegetarische recepten. Wedden dat je na een tijdje het verschil niet eens meer merkt?

Klassieke gerechten met minder vlees

Ben je gek op stamppot met worst of bang dat jouw vertrouwde bordje nasi moet wijken? Goed nieuws: ook deze gerechten lenen zich perfect voor een groente boost. Maak bijvoorbeeld een keer nasi met vega rookworst of maak je klassieke stamppot boerenkool af met vegetarische spekjes. Afbouwen kan ook: halveer je portie vlees en vervang deze door extra groente zoals boerenkool of bloemkoolrijst. 

Tip! Kook met groenterestjes. Die halve courgette is zo een soepje of verrijking aan je salade en hoeft nooit meer in de prullenbak te belanden.

Vegetarische gerechten 

Ovenschotels zijn ook een perfecte manier om veel groenten binnen te krijgen. Met een schep van deze schotel met spruitjes, zoete aardappel en granaatappelpitjes, ben je al goed op weg. Heb je ‘m liever helemaal vega? Dan vervang je de rookworst gewoon door onze lekkere vega variant. Ook deze andijviestamppot uit de oven heeft een verrassende twist en bevat veel andijvie. Varieer ook eens met vega knaks, favoriet onder kids.

Vers uit het seizoen

Er zijn steeds meer groenten door het jaar heen verkrijgbaar, maar ze smaken toch vaak het lekkerste in het seizoen. Check de kalender en eet gemakkelijk meer seizoensgroenten. Maak bijvoorbeeld eens een lekker bord spinazie stamppot in juli of ga voor een goede stoof met wintergroenten tijdens de donkere dagen. 

 

UNOX & DUURZAAMHEID

Bij Unox gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam geteelde groenten voor een overheerlijke smaak!

MEER OVER DUURZAAMHEID