Hoe maak je soep dikker?

Hoe maak je soep dikker

Unox hoe maak je soep dikker.tiff

Is de soep waterig uitgevallen? Geen paniek, zelfs de beste thuiskok laat weleens een steek vallen. Met deze vier kooktips heb je soep snel dikker én smaakvol.

Hoe krijg je soep dikker?

Kon dat maar, soep dik kijken. Maar je moet toch echt aan de slag om je soep meer body te geven. Inkoken kan iedereen, ook jij. Zet je soeppan op het hoogste vuur en haal de deksel van de pan. De hitte zorgt voor verdamping van het vocht dat je nét kwijt wilde. Draai het vuur uit wanneer de soep naar je zin is.   

Soep dikker maken door inkoken

Met inkoken bereik je snel een dikkere soep. De soep wordt ook rijker van smaak doordat het vocht verdwijnt. Kijk daarom wel uit voor het enige nadeel: dat je soep te zout wordt bijvoorbeeld. Voeg daarom kruiding pas aan het einde toe. Mocht je soep toch te zout zijn geworden, dan kun je de soep weer aanlengen met wat water.

Maizena: mix en fix!

Voor een andere methode pak je bloem, maizena of aardappelzetmeel uit de kast. Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert. Ziet de soep er goed uit? Laat hem dan nog vijf minuten doorkoken.

Aardappel als soepverdikker

Aardappel kan ook helpen om soep sterker te maken. Snijd maar eens wat blokjes uit een rauwe aardappel. Gooi deze bij de kokende soep en het zetmeel in de aardappel doet de rest. Zetmeel is een natuurlijk verdikkingsmiddel en doet niets raars met de smaak van je soep. Koks gebruiken deze snelle truc al jaren in bijvoorbeeld een groenterijke linzensoep met bleekselderij

De voordelen van room als verdikker

Wil je een gebonden soep indikken? Kookroom, crème fraîche of sojaroom zorgt voor een dikkere soep én een romige smaak. Twee vliegen in één klap! Voeg de room toe als de soep warm is en roer goed door. Gebruik geen zure room of sour cream. In een warm gerecht gaat dat schiften. En dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer het echt niet lukt …

Heb je alsnog de balen van jouw zelfgemaakte soep? Dan delen we met liefde een bonustip. Unox deelt jouw passie voor soep en helpt je graag op weg met smakelijke soeprecepten. Of maak het jezelf makkelijk met de lekkere kant-en-klaarsoepen van Unox. Wat voor soort soep je ook zoekt, Unox heeft altijd iets wat bij je past. Smaakvol en met extra veel groenten.

UNOX & DUURZAAMHEID

Bij Unox gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam geteelde groenten voor een overheerlijke smaak!

MEER OVER DUURZAAMHEID