Veelgestelde vragen

 • Bij Unox zijn wij ervan overtuigd dat kruiden en groenten van betere kwaliteit zijn wanneer deze op duurzame wijze worden geproduceerd. Daarom wordt maar liefst 95% van onze kruiden en groenten op duurzame wijze geproduceerd. Op deze manier proberen wij problemen zoals de maatschappelijke impact van landbouw, landgebruik en ontbossing tegen te gaan.

  De duurzaamheid van een product wordt aangegeven op de voor- en/of achterkant van onze verpakkingen met het duurzaamheidslogo. Tevens kun je in de ingrediëntenlijst terugvinden welke ingrediënten duurzaam geteeld zijn. Wij gebruiken het logo alleen wanneer minstens 50% van de gebruikte groenten en kruiden duurzaam geteeld zijn. Inmiddels voldoet al 95% van alle groenten en kruiden van Unox aan de code. Klik hier om meer te lezen over de duurzaamheidsindicatoren waar onze boeren aan getoetst worden. 

 • Unox vindt het welzijn van dieren belangrijk. In 2011 hebben wij daarom een belangrijke stap gezet om onze producten te produceren met kwaliteitsvlees dat op een diervriendelijke manier is geproduceerd. Hiertoe hebben veel van de Unox vleesproducten het Beter Leven Keurmerk. Dit is een keurmerk dat door de Dierenbescherming is ingevoerd om bedrijven ertoe te stimuleren hun vee een beter leven te geven. Klik hier om meer te lezen over het Beter Leven Keurmerk.

 • De biologische soepen van Unox hebben het EKO-keurmerk. Het EKO-keurmerk stelt strengere eisen dan de Europese wet- en regelgeving en vereist dat producenten, handelaars en boeren respectvol zaken doen, transparant zijn, op een klimaatneutrale manier produceren, hernieuwbare verpakkingen gebruiken en maatschappelijke betrokkenheid tonen. Klik hier om meer te lezen over het EKO-keurmerk.

 • Om na te gaan of een product vegetarisch, vegan of vrij van allergenen is, kun je van elk product op de verpakking de meest recente ingrediënten en voedingswaarden raadplegen. Wanneer er allergenen in een product zitten, staan deze in hoofdletters op de ingrediëntenlijst vermeld. Daarnaast kun je de ingrediënten en voedingswaarden van onze producten ook op onze website raadplegen. Onze vegetarische en vegan producten hebben bovendien het V-label keurmerk op het etiket staan. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je deze stellen via het contactformulier. 

 • Plastic is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hoe komt dat zo? Plastic heeft veelzijdige eigenschappen: het is sterk, stijf, flexibel, vormvast of juist vormvrij. Het houdt producten veilig en beschermt ze tegen verontreiniging. Bovendien kan het de houdbaarheid van een product verlengen. De grootschalige toepassing van plastic brengt echter ook nadelen met zich mee en daar zijn wij ons van bewust.

  Daarom hebben wij toegezegd dat tegen 2025 100% van onze plastic verpakkingen volledig herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Unilever en dus ook Unox zetten zich in voor een circulaire economie, waarbij zoveel mogelijk plastic verpakkingen hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Daarbij gebruiken we waar mogelijk geen plastic. Als er nog geen kwalitatief goed alternatief beschikbaar is, gebruiken we minder plastic of beter plastic. Klik hier om meer te lezen over hoe Unox zich inzet voor een circulaire economie.

 • Elke verpakking van Unox heeft een houdbaarheidsdatum op het etiket staan. Op de verpakking van sommige producten staat een THT-datum. THT staat voor 'ten minste houdbaar tot' en geeft aan dat de kwaliteit van het product, zoals de smaak, geur en kleur, na deze datum achteruitgaat. Het product kan echter nog wel veilig geconsumeerd worden.

  Het is hierbij belangrijk om zelf te beoordelen of een product nog gegeten kan worden door te kijken, ruiken en proeven. Er zijn daarnaast ook producten die een TGT-datum op de verpakking hebben staan. TGT staat voor 'te gebruiken tot' en geeft aan dat het product niet meer veilig geconsumeerd kan worden na deze datum. Deze producten zijn daadwerkelijk bedorven na de desbetreffende datum.

 • Ieder Unox product heeft een bewaaradvies op het etiket staan. Voor de soepen geldt bijvoorbeeld dat deze afgedekt nog maximaal 2 dagen houdbaar zijn in de koelkast. 

 • Wij spannen ons bij Unox voortdurend in om het zout- en suikergehalte in onze producten te verlagen met behoud van onze lekkere smaak. Om consumenten de mogelijkheid te bieden te wennen aan de nieuwe smaak verlagen wij het zout- en suikergehalte in onze producten stap voor stap. Zodoende heeft Unox al mooie stappen gemaakt op het gebied van zoutreductie. Zo zijn de knakworsten, hotdogs, bockworsten, frankfurters, smac, schouderham en de Unox rookworst al in receptuur verbeterd, met speciale aandacht voor zout.

  Bovendien is Unox ook bezig met het verminderen van de toegevoegde suikers in de soepen. In de Unox soepen zitten namelijk deels natuurlijke suikers uit groenten, zoals uit tomaten en wortels. Een ander deel van de suikers wordt toegevoegd voor de smaak en structuur van het product. We spannen ons continu in om deze toegevoegde suikers te verminderen zonder afbreuk te doen aan de heerlijke smaak. Klik hier om meer te lezen over onze toewijding aan het verbeteren van voeding

UNOX & DUURZAAMHEID

Bij Unox gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam geteelde groenten voor een overheerlijke smaak!

MEER OVER DUURZAAMHEID