HOELANG MOET BOERENKOOL KOKEN?

hoe-lang-boerenkool-koken

Unox boerenkool bereiden.tiff

In Nederland gaat boerenkool hand in hand met aardappelen voor stamppot, maar eigenlijk is deze groente een stuk veelzijdiger. Hoe je boerenkool ook eet, met deze kooktips en recepten wordt het een eitje.

Seizoen van boerenkool

Boerenkool wordt niet zonder reden een wintergroente genoemd. Bij ijzige temperaturen op het land wordt zetmeel omgezet in suiker en wordt de boerenkool zoeter van smaak. Hoewel het niet altijd meer streng vriest, blijft boerenkool vaste gast op het wintermenu. Goed nieuws, want deze koolsoort zit vol met vitamine A, B2, B6 en C en mineralen die je allemaal goed kunt gebruiken in de koudere maanden.

Hoe snijd ik boerenkool?

Koop je een verse boerenkool bij de groenteman? Dan kun je wel een lesje boerenkool snijden gebruiken. Haal de stevige bladeren van de stronk. Snijd bladstelen en nerven weg. Was het blad onder een stromende kraan om al het zand uit de bladkrullen weg te spoelen. Rol de boerenkool op en houd de rol met een touwtje of elastiekje bij elkaar. Snijd van de rol smalle reepjes en je voorwerk zit erop.

 

In vier stappen boerenkool koken

  • Ga uit van ongeveer 250 gram boerenkool per persoon.
  • Zet de gesneden boerenkool in een ruime pan water op het vuur.
  • Wanneer het water aan de kook is, laat je de boerenkool 15 tot 20 minuten doorkoken
  • Giet de boerenkool af met een vergiet. Zorg dat al het water verdwijnt door de boerenkool stevig aan te drukken. 

Recepten met boerenkool

Maak je liever de vertrouwde stamppot boerenkool? Lees dan zeker onze tips voor de perfecte boerenkoolstamppot. Ben je toe aan andere recepten met boerenkool in de glansrol? Kijk dan zeker even naar onze recepten voor een heerlijke quiche en een ovenschotel met boerenkool. Wist je trouwens dat je in de stamppot de aardappelen door zoete aardappelen kunt vervangen? Is dat even een kleurig feestje! 

UNOX & DUURZAAMHEID

Bij Unox gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam geteelde groenten voor een overheerlijke smaak!

MEER OVER DUURZAAMHEID