Skip to:
Schil de aardappelen. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 20 min. gaar. Snijd de Unox Runder Knaks schuin middendoor.
Verhit de olie in een wok en roerbak de boerenkool al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Schep de currypasta erdoor.
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.
Doe de boerenkool stamppot over in de ovenschaal en verdeel de Knaks, de gehalveerde tomaatjes en de kaas erover. Laat het gerecht 15 min. in de voorverwarmde oven gratineren.
Bestrooi vlak voor het serveren met de korianderblaadjes.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.