Pastinaak stamppot met balsamico spruitjes en vegetarische rookworst

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vegetarische rookworst

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten uit de oven en vegetarische rookworst! De ultieme winterse maaltijd op koude dagen. 

Bereidingstijd

5 Minutes 

Aantal personen

20 

Ingrediënten

  • 400 g pastinaak
  • 300 g kruimige aardappelen
  • 250 g verse spruiten
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst
  • 50 ml (haver) melk
  • 1 el mosterd
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 10 g verse salie

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg eventueel een snuf zout toe.

  2. Schil de pastinaak en snijd in plakjes. Kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Was de spruiten en halveer ze. Meng met olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bak de spruiten 20 minuten in het midden van de oven.

  5. Bereidt de rookworst volgens de bereidingswijze.

  6. Giet de aardappelen en pastinaak af. Voeg melk en mosterd toe en stamp met een pureestamper.

  7. Frituur de blaadjes salie heel kort (30-60 sec) in een laagje hete olijfolie in een koekenpan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

  8. Serveer de pastinaak met gebakken spruitjes, krokante salie en plakjes vegetarische rookworst.

  9. Geniet ervan!