Courgettestamppot met Vegetarische Rookworst

Courgettestamppot met vegetarische rookworst

Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel. Dit courgettestamppot recept kun je het hele jaar rond maken en iedereen serveren! 

Bereidingstijd

10 Minutes 

Aantal personen

20 

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 courgette
  • 200 g cherrytomaten
  • 100 g roomkaas
  • 1 potje pesto
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst à 250 g
  • 1 Knorr Mix voor jus met uitjes (vegan)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken, spoel ze schoon en zet ze op met koud water totdat net onderstaan. Breng pan aan de kook, voeg een theelepel zout toe en een teentje knoflook (gepeld). Zodra de aardappelen koken zet het vuur middelhoog en kook de aardappelen gaar (met een deksel op de pan) in ongeveer 20 min.

  2. Was de courgette en snij deze in dunne plakjes met een kaasschaaf, voeg anderhalve theelepel zout toe meng goed en zet apart. Meng twee eetlepels olie met een uitgeperst teentje knoflook en de tijm, smeer de tomaatjes hiermee in en pof deze ongeveer 6-7 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze terug in de pan en stoom ze kort op het vuur en even (max 1 minuut) op zodat het overtollige water verdampt en aardappel mooi kruimig wordt, schudt ze regelmatig om. Stamp de aardappelen fijn, meng ze met de roomkaas. Spoel de courgette plakjes af en laat ze goed uitlekken op een vergiet meng ze vervolgens met de aardappelen.

  4. Bereid de jus volgens de bereidingswijze op de verpakking en voeg op het laatst de pesto toe. Bereid tevens de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de stamppot over in schaal, leg de worst erbovenop en verdeel de cherrytomaten over de stamppot.