Skip to:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een taartvorm met het hartige taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak het deeg gedurende 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de winterpeen in blokjes, de prei in ringen en snipper de rode ui.
Verhit twee eetlepels olie in een pan en fruit de winterpeen en prei tot ze zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng het blik vegetarische erwtensoep met de 3 eieren in een kom.
Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de winterpeen, prei en rode ui gelijkmatig over de bodem.
Giet het erwtensoep en eieren mengsel over de groenten in de taartvorm.
Halveer de vegetarische rookworst (dwars) en leg bovenop de vulling ter decoratie.
Bak de taart gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taart uit de oven en laat het een paar minuten rusten alvorens te serveren.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.