Skip to:
Snijd de uien in ringen. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Verhit de olie in een wok en roerbak de uienringen op een halfhoog vuur in ± 3 min. glazig. Voeg de boerenkool, de kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe en roerbak tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is.
Leg de plakjes deeg versprongen op elkaar, rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit en bekleed de vorm ermee.
Verdeel de boerenkool over de bodem, leg de worstplakjes erop en strooi de kaas erover.
Klop de eieren met de light room en peper en zout naar smaak los en schenk het in de vorm. Bak de boerenkoolquiche in de voorverwarmde oven in ± 35 min. lichtbruin en gaar.
Laat hem uit de oven 10 min. rusten en snijd hem vervolgens in punten. Lekker met een gemengde salade.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.