Skip to:
FAQ's
Jazeker! Deze telen we rijp en vriezen we gelijk in zodat ze hun rijke smaak behouden. Neem als voorbeeld onze tomaten voor onze tomatensoep: deze worden geplukt en direct meegenomen naar onze vriesopslag. Zodra onze fabriek deze nodig heeft worden ze direct gekookt. Zo kunnen wij het hele jaar lang dezelfde kwaliteit en smaak garanderen zodat jij altijd kunt genieten van dezelfde heerlijke soep die je van ons gewend bent.
De hoeveelheid die gebruikt wordt verschilt natuurlijk per soep en er wordt alleen gebruikt wat nodig is om deze de vertrouwde structuur en kwaliteit te geven. In onze soepen zit dit tussen de 0.4% en 2%. Dit doen we zodat je ook in elke hap alle groenten, smaakmakers en andere ingrediënten meekrijgt. Net als dat je zelf soep maakt, kun je deze zelf ook aandikken met wat zetmeel als je je soep wat dikker wilt maken. De zetmeel in onze soepen zijn niet slecht voor je en bevatten koolhydraten die je energie geeft.
In sommige soepen voegen wij wel suikers toe voor smaak, structuur en houdbaarheidsredenen. Bij Unox hebben we aandacht voor suiker en spannen we ons continu in om de toegevoegde suikers te verminderen zonder afbreuk te doen aan onze heerlijke smaak. Wel hebben we inmiddels grote stappen gezet met betrekking tot suikerreductie. Dit doen we door middel van het selecteren van rijpe groenten die de natuurlijke zoete smaak bieden.
Dit zijn stoffen die we toevoegen om de versheid en smaak behouden, ook wel bekend als E-nummers. Deze zijn onderzocht en goedgekeurd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, dit is dus veilig wanneer goed gebruikt om binnen te krijgen. E451, een stabilisator, gebruiken we bijvoorbeeld om de textuur en eigenschappen van vlees en groenten te bohouden. Meer weten over welke E-nummers wat precies inhouden? Lees hier meer.
Elke keer als wij onze producten verbeteren nemen wij zoutverlaging mee. Zout heeft een eigen smaak, versterkt andere smaken en speelt een belangrijke rol in het houdbaar maken van voeding. Hierbij houden we rekening met aanbevolen benodigde zout per dag, maximaal 6 gram per dag voor volwassenen, en zelfs minder voor kinderen, om zo bij te dragen aan een gebalanceerd en gezond dieet voor onze soepliefhebbers. Dit doen wij door een stapsgewijze vermindering, zo kan de consument wennen aan de nieuwe, minder zoute smaak. Daarnaast gebruiken wij kruiden en specerijen om het gedeelte zout te vervangen en de smaak te verbeteren.
Op de achterkant van onze verpakking kun je de ingrediëntenlijst vinden. Aanvullend staat er ook aangegeven welke sporen de soep mogelijk bevatten. Bekijk onze ingrediëntenlijst ook hier van ons volledige soepassrtiment. Twijfel je nog? Neem dan contact op met onze Klantenservice: bel gratis: 0800-235866.
Nee, de wijn wordt gekookt zodat de smaken en eigenschappen van wijn behouden waarbij de alcohol volledig verdampt. Hierdoor zijn onze soepen volledig alcoholvrij.