UNOX SMAAKFAVORIET SOEPEN


Voor Mens & Planeet

Bij Unox houden we van soep. Al sinds 1957 maken we de favoriete soepen van Nederland. We houden van dat warme gevoel en die heerlijk volle smaken. Die liefde willen we door middel van onze Smaakfavorieten en Extra Rijkgevulde soepen met iedereen delen.

Om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst van onze heerlijke soepen kan blijven genieten, werken we bij Unox hard aan duurzaamheid. Zo verbouwen we onze producten op een duurzame manier, zorgen we voor zo weinig mogelijk uitstoot en werken we aan slimme manieren om minder energie te gebruiken.

Neem als voorbeeld onze tomaten, door de manier waarop we het land bewerken dragen ze bij aan waterbesparing, bescherming van de bodems en het verlaging van broeikasemissies. Bekijk hier waar onze tomaten vandaan komen en waarom ze beter zijn voor de planeet.

Benieuwd naar wat we nog meer doen om betere tomaten te kweken en onze natuur te herstellen met regeneratieve landbouw? Lees hier meer.

Meer weten over hoe Unox te werk gaat? Scroll dan verder. Hieronder zie je het proces hoe onze favoriete soepen worden gemaakt!

Unox Infographic V7 Unox Infographic V8[1].png

Da’s niet niks! Iedere stap in het proces draagt bij aan een duurzame werkwijze. Zeker de moeite waard dus.

Iedere dag werken we bij Unox hard om de lekkerste soepen te maken. Hierbij proberen we natuurlijk zo weinig mogelijk toegevoegde stoffen te gebruiken, met dezelfde hoge kwaliteit. Zo kan jij genieten van heerlijke soep, zonder uren in de keuken te staan ;-).

ONZE DOELSTELLINGEN

  • 60% van ons totaal soep in zak assortiment zal in 2025 vegetarisch zijn
  • Vanaf dit jaar introduceren we alleen nog maar soepen zonder vlees, lekker, en bovendien beter voor jou en het klimaat
  • We hebben de ambitie om alle producten te verpakken in 100% herbruikbaar, recyclebaar of afbreekbare plastic in 2025

WIST JE DAT...

Unox Infographic V7 Unox Weetje Windmolen.tiff

Onze fabrieken waar deze soepen vandaan komen 100% op windenergie draaien?

Unox Infographic V7 Unox Weetje Dagelijkse Benodigdheden.tiff

Onze soepen meer dan 50% van je dagelijkse benodigde groenten en vezels bevatten?

Unox Infographic V7 Unox Weetje Dierenvoer.tiff

Onze soeprestanten vanuit de fabriek gebruikt worden voor dierenvoer?

Unox Infographic V7 Unox Weetje Recycle.tiff

We druk bezig zijn om onze soepzakken recyclebaar te maken met lokale partijen? Lees hier meer

Benieuwd naar onze duurzaamheidsactiviteiten?

Bekijk ze hier

FAQ's

  • Jazeker! Deze telen we rijp en vriezen we gelijk in zodat ze hun rijke smaak behouden. Neem als voorbeeld onze tomaten voor onze tomatensoep: deze worden geplukt en direct meegenomen naar onze vriesopslag. Zodra onze fabriek deze nodig heeft worden ze direct gekookt. Zo kunnen wij het hele jaar lang dezelfde kwaliteit en smaak garanderen zodat jij altijd kunt genieten van dezelfde heerlijke soep die je van ons gewend bent.

  • De hoeveelheid die gebruikt wordt verschilt natuurlijk per soep en er wordt alleen gebruikt wat nodig is om deze de vertrouwde structuur en kwaliteit te geven. In onze soepen zit dit tussen de 0.4% en 2%. Dit doen we zodat je ook in elke hap alle groenten, smaakmakers en andere ingrediënten meekrijgt. Net als dat je zelf soep maakt, kun je deze zelf ook aandikken met wat zetmeel als je je soep wat dikker wilt maken. De zetmeel in onze soepen zijn niet slecht voor je en bevatten koolhydraten die je energie geeft.

  • In sommige soepen voegen wij wel suikers toe voor smaak, structuur en houdbaarheidsredenen. Bij Unox hebben we aandacht voor suiker en spannen we ons continu in om de toegevoegde suikers te verminderen zonder afbreuk te doen aan onze heerlijke smaak. Wel hebben we inmiddels grote stappen gezet met betrekking tot suikerreductie. Dit doen we door middel van het selecteren van rijpe groenten die de natuurlijke zoete smaak bieden.

  • Dit zijn stoffen die we toevoegen om de versheid en smaak behouden, ook wel bekend als E-nummers. Deze zijn onderzocht en goedgekeurd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, dit is dus veilig wanneer goed gebruikt om binnen te krijgen. E451, een stabilisator, gebruiken we bijvoorbeeld om de textuur en eigenschappen van vlees en groenten te bohouden. Meer weten over welke E-nummers wat precies inhouden? Lees hier meer.

  • Elke keer als wij onze producten verbeteren nemen wij zoutverlaging mee. Zout heeft een eigen smaak, versterkt andere smaken en speelt een belangrijke rol in het houdbaar maken van voeding. Hierbij houden we rekening met aanbevolen benodigde zout per dag, maximaal 6 gram per dag voor volwassenen, en zelfs minder voor kinderen, om zo bij te dragen aan een gebalanceerd en gezond dieet voor onze soepliefhebbers. Dit doen wij door een stapsgewijze vermindering, zo kan de consument wennen aan de nieuwe, minder zoute smaak. Daarnaast gebruiken wij kruiden en specerijen om het gedeelte zout te vervangen en de smaak te verbeteren.

  • Op de achterkant van onze verpakking kun je de ingrediëntenlijst vinden. Aanvullend staat er ook aangegeven welke sporen de soep mogelijk bevatten. Bekijk onze ingrediëntenlijst ook hier  van ons volledige soepassrtiment. Twijfel je nog? Neem dan contact op met onze Klantenservice: bel gratis: 0800-235866.

  • Nee, de wijn wordt gekookt zodat de smaken en eigenschappen van wijn behouden waarbij de alcohol volledig verdampt. Hierdoor zijn onze soepen volledig alcoholvrij.

Benieuwd naar ons soepassortiment?

JPEG - Soepen LP Unox.tiff