Dierenwelzijn

In 2022 zijn wij volledig overgestapt naar Beter Leven 1 en houden we in samenwerking met de Dierenbescherming toezicht op de juiste handhaving ter bescherming van varkens bij de Unox aangesloten slachterijen

Beter Vlees en Minder Vlees in ons portfolio

We kampen op dit moment nationaal met een grote uitdaging om CO2 neutraal en diervriendelijk optimaal  te opereren.  Desondanks zien we wel op kleinere schaal organisaties die hier toe in staat zijn, zoals Kipster en Zonvarken. Er is investering voor nodig om meer van dit soort dierenwelzijns en natuur positieve initiatieven te ondersteunen en te stimuleren. Wij monitoren bedrijven als Zonvarken, om te kijken hoe wij als grote producent van vlees dit voor elkaar kunnen krijgen en de Nederlandse veehouderij te kunnen uitdagen om hier structureel verandering in te brengen. 

Unox onderneemt daarnaast andere praktijken om welzijn van dieren te beschermen in slachthuizen. Wij werken alleen samen met slachthuizen waar slim cameratoezicht is geinstalleerd. Dit geautomatiseerde systeem houdt 24/7 in de gaten hoe de dieren behandeld worden. Hiermee kunnen we naleving van wetgeving ter bescherming van dieren handhaven.