Skip to:
Halveer de knolselderij, snijd de helften in plakken van ± 2 cm dik, schil de plakken en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelen, de knolselderij en het bouillonblokje in een pan, voeg zoveel water toe totdat ze net onder staan en breng alles aan de kook en kook in ± 15 minuten gaar.
Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop een vinaigrette van de olie, de azijn, mosterd, peterselie en versgemalen peper en eventueel zout en naar smaak.
Giet de aardappelen en de knolselderij af en vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en schep er beetje bij beetje de andijvie door. Voeg zoveel van het kookvocht toe totdat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Leg de rookworst erop en garneer met de hazelnoten.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.