Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst

Met dit moderne andijviestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel. Dit andijviestamppot recept kun je het hele jaar rond maken en iedereen serveren! 

Bereidingstijd

10 Minutes 

Aantal personen

10 

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels
  • 500 g kruimige aardappel
  • 500 g andijvie gesneden
  • 1 groentebouillonblokje Knorr
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 1 Unox Vegetarische rookworst à 250 g
  • 1 Knorr Mix voor jus met uitjes (vegan)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht, halveer de aardappelen en wikkel ze in aluminium folie. Pof de aardappelen in de voorverwarmde oven in 40 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen.

  2. Haal de aardappelen uit de folie en verwijder de schil, breng ze over in een kom en stamp de aardappelen. Verhit de melk, het bouillonblokje en de helft van de boter in een pannetje totdat de bouillon is opgelost. Meng de melk met de gestampte aardappelen en stamp de andijvie hier doorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

  3. Bereid de jus volgens de bereidingswijze op de verpakking en doet hetzelfde met de rookworst. Breng de stamppot over in een schaal en leg hier bovenop de worst, serveer de jus apart.