Boerenkool stamppot

De perfecte boerenkoolstamppot

Hét recept voor de perfecte boerenkoolstamppot vind je hier. Met verse boerenkool, kruimige aardappelen en een heerlijke rookworst maak je de lekkerste stamppot met worst! 

Bereidingstijd

10 Minutes 

Aantal personen

20 

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2½ el olijfolie
  • 600 g panklare boerenkool
  • 1 el paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan in ± 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper intussen de uien en de teentjes knoflook.

  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool en het paprikapoeder toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Breng op smaak met peper.

  3. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.

  4. Serveer de boerenkool stamppot met de in plakken gesneden rookworst. Lekker met piccalilly.