Skip to:
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg voor de samosa’s de plakjes bladerdeeg op de snijplank en schep op het midden van iedere plakje een flinke eetlepel ragout. Zorg dat de randen vrij blijven en bestrijk de randen met een beetje water. Vouw de deeglapjes schuin dicht zodat er driehoeken ontstaat en druk de randen aan met een vork.
Klop de dooier met de melk of room los en bestrijk het deeg. Strooi de kaas eroverheen en bak de flappen in de voorverwarmde oven in ± 12 minuten lichtbruin en gaar.
Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Maak de dressing volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de sla en tomaatjes over de borden. Lepel de dressing erover. Halveer de samosa’s en leg ze bovenop de sla, strooi de hazelnoten over de salade.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.