Krokante samosa’s met gruyère

Krokante samosa’s met gruyère

Maak deze krokante samosa’s met gruyère als voorgerecht voor je Kerstdiner en je verrast iedereen aan tafel. Een lekker kerstrecept dat in 35 minuten op tafel staat. Zo vier ook jij lekker thuis Kerst! 

Bereidingstijd

20 Minutes 

Aantal personen

12 

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid
  • 1 blik Unox Kip ragout à 400 g
  • 1 eierdooier
  • 1 el melk of room
  • 75 g Gruyère kaas
  • 75 g hazelnoten
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 1 zakje Calvé Salad Mix Kruiden Knoflook à 8 g
  • 75 g rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg voor de samosa’s de plakjes bladerdeeg op de snijplank en schep op het midden van iedere plakje een flinke eetlepel ragout. Zorg dat de randen vrij blijven en bestrijk de randen met een beetje water. Vouw de deeglapjes schuin dicht zodat er driehoeken ontstaat en druk de randen aan met een vork.

  2. Klop de dooier met de melk of room los en bestrijk het deeg. Strooi de kaas eroverheen en bak de flappen in de voorverwarmde oven in ± 12 minuten lichtbruin en gaar.

  3. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Maak de dressing volgens de aanwijzing op de verpakking.

  4. Verdeel de sla en tomaatjes over de borden. Lepel de dressing erover. Halveer de samosa’s en leg ze bovenop de sla, strooi de hazelnoten over de salade.