Skip to:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, snijd hem in plakjes van ½ cm dik en snijd de plakjes in vieren. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltje. Snijd de steeltjes fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel en de paprika toe en bak alles 3 minuten mee.
Schep de champignons, de oregano, de tomatenblokjes, de basilicumsteeltjes en peper naar smaak erdoor en breng alles aan de kook. Laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar. Verwarm intussen de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd hem in plakjes.
Schep de worst door de saus en serveer de saus met de pasta. Garneer met de in stukjes gescheurde blaadjes basilicum.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.