Skip to:
Slakkenhuisjes kan je vinden in de grotere supermarkten bij het Franse slakkengerecht escargots. Geen slakkenhuizen voor hand? Zie bij de tip hieronder hoe je van brood een slakkenhuisje kan maken!
Doe het witbroodmix met het water en de margarine in een kom en kneed er met de mixer met deeghaken of met de hand een soepel deeg van.
Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 30 min. rijzen. Dep de knakworstjes met keukenpapier droog.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en rol de portie tot balletjes.
Rol de balletjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot lapjes iets langer dan een knakworst. Leg er de knakworstjes op en vouw de uiteinde om de worstjes heen. Rol het deeg om de worstjes en druk de naadjes goed vast.
Rol de worstjes met het deeg over het werkvlak zodat ze mooi gelijkmatig worden en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Knip elk krentje doormidden.
Bestrijk het deeg met ei en druk in elk rolletje 2 halve krentjes als oogjes in het deeg en een slakkenhuis door het deeg heen in de worstjes.
Bak de slakken in 20-25 min. in de voorverwarmde oven af.
Maak deze Unox Erwtensoeptaart van vegetarische erwtensoep, vegetarische rookworst, ui, prei en wortel.
Met dit recept voor klassieke andijviestamppot met vega twist zet je een heerlijke vegetarische andijviestamppot op tafel.
Met dit moderne courgettestamppot met vegetarische rookworst zet je een heerlijke stamppot zonder vlees op tafel.