Witte en bruine bonensoep met vegetarische rookworst

Witte en bruine bonensoep met vegetarische rookworst

Zo'n extra gevulde witte en bruine bonensoep met vegetarische rookworst smaakt heerlijk op een koude winterdag maar is ook verrassend lekker als maaltijdsoep in het voor- of najaar. In 30 minuten zet je een soep boordevol groenten en peulvruchten op tafel. 

Bereidingstijd

15 Minutes 

Aantal personen

15 

Ingrediënten

  • 1 ui à 175 g
  • 250 g prei
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 el zonnebloemolie
  • 50 g De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes
  • 1 pot bruine bonen à 360 g
  • 1 blik gezeefde tomaten à 400 g
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus à 360 g
  • 2 Knorr Groentebouillon tabletten
  • 1 Unox vegetarische Rookworst à 250 g
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

  2. Verwarm de olie in een soeppan en bak de speckjes knapperig uit. Spoel de bruine bonen onder stromend water af en laat ze uitlekken. Neem de speckjes uit de pan en breek ze in stukjes.

  3. Bak de ui al omscheppend 3 minuten in het bakvet. Voeg de prei toe en bak 1 minuut mee. Voeg de gezeefde tomaten, de witte en de bruine bonen, de bouillonblokjes en ½ l water toe en breng alles aan de kook. Snijd de worst in plakjes.

  4. Schep de worst erdoor en warm alles goed door. Breng de soep op smaak met peper en schep hem in kommen. Verdeel de paprikablokjes en het spek erover. Lekker met een uienstokbrood.