Smac’aroni uit de oven

Smac’aroni uit de oven

Dit smac'aroni recept is een heerlijke variatie op macaroni met kaas en ham uit de oven. Met Unos magere Smac en een lekkere kaas maak je in korte tijd een lekker ovengerecht. Serveer de smac'aroni met een gemengde salade en je hebt in 35 minuten een lekker macaroni gerecht voor groot en klein op tafel staan. 

Bereidingstijd

5 Minutes 

Aantal personen

10 

Ingrediënten

  • 350 g macaroni
  • 250 g Unox Magere Smac (1 blik), in kleine blokjes
  • 125 ml kookroom light
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • 125 ml light room
  • extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.

  2. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Bak intussen de Smacblokjes zonder extra bakvet in een koekenpan bruin en knapperig.

  3. Schep de uitgebakken Smac, de light room en 100 g van de kaas door de afgegoten macaroni. Schep de bieslook en versgemalen peper naar smaak erdoor.

  4. Doe de smac’aroni over in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en laat de smac’aroni in ± 15 min. in de voorverwarmde oven gratinerenen een lichtbruin korstje krijgen.

  5. Serveer de smac'aroni uit de oven met een gemengde salade (zie tip).